INDICATORS ON BöBREK ARTERININ DARLıKLARıNDA BALON VE STENT IşLEMLERI VERMEK YOU SHOULD KNOW

Indicators on böbrek arterinin darlıklarında balon ve stent işlemleri vermek You Should Know

Indicators on böbrek arterinin darlıklarında balon ve stent işlemleri vermek You Should Know

Blog Article

Aynı zamanda kalsifik plaklar kendi aralarında boyutları baz olarak alındığında; hafif kalsifik plak, orta kalsifik plak, yoğun kalsifik plak diye gruplandırılır. Non-kalsifik plaklar dakonsantirik ya da ekzantrik  oluşuna bağlı olarak fibrotik veya yağlı kalsifik plak olarak guruplara ayrılmaktadır.

Aortun anatomik yapısının ve kan akışının iyi bir şekilde anlaşılması, cerrahın ameliyat sırasında doğru kararlar almasını sağlar.

Stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu önlemler, stentin sorunsuz işlev görmesini sağlamak ve hastaların genel sağlık durumunu iyileştirmek için kritiktir. İşte stent takılan hastaların dikkat etmesi gereken başlıca hususlar:

Ateroskleroz ( Sertleşen ve yapısı bozulan atardamarlarda kan basıncının etkisiyle anevrizma oluşma riski yükselir )

Balon tedavisi, koroner arter hastalığı olan ve tıkanıklığı olan kişilere uygulanabilir. Bu tedavi yöntemi, anjiyo sırasında damarlarda tıkanıklık saptanan hastalarda genellikle tercih edilen bir seçenektir. Balon tedavisi, semptomları kontrol altına almak, kan akışını iyileştirmek ve kalp krizi riskini azaltmak için kullanılır.

Ateroskleroz (damar sertliği): Ateroskleroz, arter duvarlarında plak birikimi ve damar sertleşmesi ile karakterizedir ve aort duvarının zayıflamasına katkıda bulunabilir.

Stent yerleştirme: Eğer anjiyo sırasında stent yerleştirilmediyse veya yerleştirilen stent tıkanmışsa, yeni bir stent yerleştirilmesi düşünülebilir.

Aort damar duvarında bulunan elastik liflerin bozulması ve fonksiyonlarını yerine getirememesi, buna bağlı olarak meydana gelen genişleme zamanla büyüyebilmektedir. Anevrizmanın genişlemesiyle birlikte çeşitli semptomlar ortaya çıkmaya başlamaktadır.

  Aort arteri ilk olarak iki ana guruba ayrılır. Bunlardan biri göğüs kısmında bulunan aort ve dalları; diğeri ise karın kısmında bulunan arter ve dallarıdır.

Uygun bakım ve düzenli doktor kontrolleri ile stentler yıllarca sorunsuz işlev görebilir ve hastalar uzun ve sağlıklı bir yaşam sürdürebilirler.

Bilgisayarlı tomografi sadece anevrizmanın boyutunu ve yerini belirlemez. Ayrıca anevrizma etrafındaki yapılar hakkında bilgi verir ve rüptür riskinin olup olmadığını da belli bir oranda ortaya koyabilir.

İşlem öncesi hazırlık: Hastanın genel sağlık durumu değerlendirilir ve özel ısıtıcı balon yönteminin uygun olduğu belirlenir. Hastaya işlem hakkında detaylı bilgi verilir ve onayı alınır. Gerekli kan testleri ve tetkikler yapılır.

Böylece anevrizmaya içten bir destek konulmuş ve kan akımının içinden geçeceği bir yeni yol (endovasküler stent) yerleştirilmiş olur. Bu nedenle beyin ve kol atardamarlarının Detay ağızları kapanır ama cerrahi ile sağlanan ve yukarıda anlatılan yeni yapay damarlarla beyin ve kolların kanla beslenmesi devam eder.

Anevrizmalar, rutin fizik muayene sırasında şans eseri bulunabilirler. Sıklıkla göğüs veya karın ağrısı gibi başka nedenlerle yapılan ultrason, röntgen veya bilgisayarlı tomografi sırasında şans eseri bulunurlar.

Report this page